Perencakejes

Ingrediënten
- 120 g amandelmeel
- 2 eetlepels fijngemalen lijnzaad
- 3 eetlepels kokosmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 50 g gesmolten boter
- 3 eieren
- 150 ml ongezoete amandelmelk
- 1 middelgrote peer
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 122 kcal
- Koolhydraten
- 2,9 g
- - waarvan suikers
- 1,8 g
- Vet
- 10,5 g
- - waarvan verzadigd
- 3,2 g
- Eiwit
- 4,1 g
- Vezels
- 1,7 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng in een grote kom de amandelmeel, lijnzaad, kokosmeel, bakpoeder en kaneel.
Verhit de boter in een klein steelpannetje en laat voorzichtig smelten, haal dan het pannetje van het vuur.
Voeg de eieren, amandelmelk en de gesmolten boter toe aan de grote kom en klop met een garde tot een glad geheel.
Schil vervolgens de peer en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de perenblokjes toe aan het beslag en meng door elkaar.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de perenmuffins zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
