Peren­cakejes

Aantal personen
12 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Perencakejes

Ingrediënten

  • 120 g amandelmeel
  • 2 eetlepels fijngemalen lijnzaad
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 g gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 middelgrote peer

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
122 kcal
Koolhydraten
2,9 g
- waarvan suikers
1,8 g
Vet
10,5 g
- waarvan verzadigd
3,2 g
Eiwit
4,1 g
Vezels
1,7 g
Groente
0 g
Zout
0,14 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng in een grote kom de amandelmeel, lijnzaad, kokosmeel, bakpoeder en kaneel.

Verhit de boter in een klein steelpannetje en laat voorzichtig smelten, haal dan het pannetje van het vuur.

Voeg de eieren, amandelmelk en de gesmolten boter toe aan de grote kom en klop met een garde tot een glad geheel.

Schil vervolgens de peer en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de perenblokjes toe aan het beslag en meng door elkaar.

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de perenmuffins zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes