Pompoen­risotto met geitenkaas

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Pompoenrisotto met geitenkaas

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (á 800 g)
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 150 g risotto rijst
  • 1 blokje kippenbouillon, natriumarm
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
317 kcal
Koolhydraten
35 g
- waarvan suikers
4 g
Vet
11,4 g
- waarvan verzadigd
7,3 g
Eiwit
17,5 g
Vezels
2,9 g
Groente
210 g
Zout
0,97 g

Bereiding

Halveer de flespompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoenblokjes in zo’n 10 minuten beetgaar. Giet de pompoen af en zet even apart.

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze een minuutje mee.

Doe het bouillonblokje bij de risotto en blus af met een scheut water. Zodra het vocht in de risotto is getrokken voeg je weer een scheutje water toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit duurt zo’n 25 minuten.

Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Als de Parmezaanse kaas nog niet geraspt is, rasp je deze grof.

Zodra de risotto gaar is voeg je de pompoen en Parmezaanse kaas toe en meng het geheel goed door elkaar.

Serveer met de geitenkaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes