Pompoenrisotto met geitenkaas

Bereiding

Halveer de flespompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoenblokjes in zo’n 10 minuten beetgaar. Giet de pompoen af en zet even apart.

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze een minuutje mee.

Doe het bouillonblokje bij de risotto en blus af met een scheut water. Zodra het vocht in de risotto is getrokken voeg je weer een scheutje water toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit duurt zo’n 25 minuten.

Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Als de Parmezaanse kaas nog niet geraspt is, rasp je deze grof.

Zodra de risotto gaar is voeg je de pompoen en Parmezaanse kaas toe en meng het geheel goed door elkaar.

Serveer met de geitenkaas.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (á 800 g)
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 150 g risotto rijst
  • 1 blokje kippenbouillon, natriumarm
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 4 g
Vet 11,4 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 17,5 g
Vezels 2,9 g
Groente 210 g
Kcal 317
Zout 0,97 g