Pompoensoep

Bereiding

Schil de pompoen en de wortelen en snij ze in kleine stukken.

Schil de ui en versnipper deze.

Neem de blaadjes van het takje rozemarijn en snij deze fijn.

Pel het knoflookteentje en versnipper het.

Doe een beetje zonnebloem- of andere plantaardige olie in een ruime pan en fruit  hierin de wortel, ui, rozemarijn en knoflook zonder deze te laten kleuren.

Voeg na 10 minuten de pompoen en de bouillon toe en breng aan de kook en laat nu voor 30 minuten zachtjes ‘pruttelen’.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper.

Garneer eventueel met wat fijngesneden bosui.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 4 wortelen
  • 1 rode ui
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje, natriumarm*
  • peper 
  • bosui (optioneel)

Koolhydraten 8,5 g
Vet 1,5 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 2,5 g
Vezels 4 g
Groente 280
Kcal 64
Zout 2,8 g