Pompoen­taartje

Aantal personen
10 personen
Kooktijd
90 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pompoentaartje

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g havermeel
  • 100 g havermoutvlokken
  • 85 g boter
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 450 g pompoen
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 25 g maizena
  • 80 ml havermelk
  • 150 ml halfvolle (plantaardige) kwark
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
199 kcal
Koolhydraten
19,5 g
- waarvan suikers
2 g
Vet
10,3 g
- waarvan verzadigd
5,5 g
Eiwit
5,8 g
Vezels
2,4 g
Groente
20 g
Zout
0,03 g

Bereiding

Vet de cupcakevorm in met wat olijfolie of gebruik bakpapiervormpjes.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender. Voeg 60 ml water toe en meng tot alles goed gemixt is.

Verdeel de bodemmix over de vormpjes en druk met je handen goed aan. Zorg dat de randen niet te dun zijn, dan breekt het sneller. Zet vervolgens in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd in grove stukken. Doe de pompoen in een pannetje met water en kook 8 minuten tot het zacht is. Giet vervolgens af.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de blender en mix tot een glad mengsel.

Verdeel de vulling over de taartvormpjes en bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Garneer met een toefje kwark en wat pompoenpitten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes