Provençaalse gehaktballetjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Provencaalse gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram rundertartaar
  • mespunt tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 6 blaadjes basilicum

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
273 kcal
Koolhydraten
15 g
Vet
12 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
25 g
Vezels
5 g
Groente
200 g
Zout
0,9 g

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Was de aubergine en snijd hem in blokjes.

Pel de ui en snijd hem klein.

Was de courgette en snijd hem in blokjes.

Maak de tartaar aan met peper, wat tijm en het uitgeperste teentje knoflook. Vorm er balletjes van.

Verwarm de olie en bak hierin de tartaarballetjes bruin.

Roerbak de blokjes aubergine, de courgette en de ui enkele minuten mee.

Warm het geheel goed door.

Was de basilicum en knip het klein.

Maak de groente op smaak met peper en de basilicum en geef de rijst erbij.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes