Bereiding

Was de aubergine en snijd hem in blokjes.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Snijd de olijven in plakjes en de artisjokharten in vieren.

Maak de tartaar aan met peper, een beetje zout en tijm en het uitgeperste teentje knoflook.

Verwarm de olie en bak hierin de tartaarballetjes bruin. Roerbak de blokjes aubergine en de ui enkele minuten mee. Voeg de olijven en de artisjokhartjes toe en warm het geheel goed door.

Maak de groente op smaak met peper en weinig zout en de klein geknipte basilicum.

 

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine ui
  • 10 groene olijven zonder pit
  • 1 kleine pot of blikje artisjokharten (± 200 gram netto)
  • 200 gram rundertartaar
  • mespunt tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 6 blaadjes basilicum

Koolhydraten 15 g
Vet 12 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 25 g
Vezels 5 g
Groente 200 g
Kcal 273
Zout 0,9 g