Provençaalse pastasalade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 150 g farfalle, ongekookt
  • 300 g kipfilet, rauw
  • 2 kroppen sla (radicchio of rode bladsla)
  • 1 prei
  • 60 g zongedroogde tomaten, zonder olie
  • 500 ml water
  • 250 g magere yoghurt, naturel
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper
  • paprikapoeder

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
418 kcal
Koolhydraten
41,6 g
- waarvan suikers
11,4 g
Vet
10,3 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
35,8 g
Vezels
6,2 g
Groente
210 g
Zout
1,27 g

Bereiding

Kook de farfalle, zoals aangegeven op de verpakking, gaar.

Snijd 2 radicchio en de prei in stukjes.

Laat de zongedroogde tomaten ca. 3 minuten in heet water weken, laat uitlekken en snijd in repen.

Meng voor de dressing de magere yoghurt met de grove mosterd, 1 eetlepel olijfolie, balsamicoazijn en Provençaalse kruiden. Breng op smaak met peper.

Meng de farfalle met dressing en laat marineren.

Snijd de kipfilet in blokjes. Breng op smaak met peper en paprikapoeder en bak ca. 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.

Meng ui, radicchio en tomaat met de kip, farfalle en dressing.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes