Provençaalse pastasalade

Ingrediënten
- 150 g farfalle, ongekookt
- 300 g kipfilet, rauw
- 2 kroppen sla (radicchio of rode bladsla)
- 1 prei
- 60 g zongedroogde tomaten, zonder olie
- 500 ml water
- 250 g magere yoghurt, naturel
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
- peper
- paprikapoeder
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 418 kcal
- Koolhydraten
- 41,6 g
- - waarvan suikers
- 11,4 g
- Vet
- 10,3 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 35,8 g
- Vezels
- 6,2 g
- Groente
- 210 g
- Zout
- 1,27 g
Bereiding
Kook de farfalle, zoals aangegeven op de verpakking, gaar.
Snijd 2 radicchio en de prei in stukjes.
Laat de zongedroogde tomaten ca. 3 minuten in heet water weken, laat uitlekken en snijd in repen.
Meng voor de dressing de magere yoghurt met de grove mosterd, 1 eetlepel olijfolie, balsamicoazijn en Provençaalse kruiden. Breng op smaak met peper.
Meng de farfalle met dressing en laat marineren.
Snijd de kipfilet in blokjes. Breng op smaak met peper en paprikapoeder en bak ca. 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie.
Meng ui, radicchio en tomaat met de kip, farfalle en dressing.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
