Quinoasalade met rode kool, wortel, appel en feta

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens afkoelen.

Snijd de rodekool in dunne reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de feta in blokjes.

Meng de quinoa met de rodekool, appel, wortel en feta.

Pers de citroen uit. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper.

Meng de dressing door de salade en garneer met de pompoenpitten.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 80 g rodekool
  • 1 appel
  • 75 g feta
  • 100 g wortel julienne
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Koolhydraten 42,3 g
waarvan suikers 13,4 g
Vet 22,6 g
waarvan verzadigd 7,4 g
Eiwit 19,5 g
Vezels 9,4 g
Goente 90 g
Kcal 471
Zout 1,27 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.