Quinoasalade met wortel en feta

Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 80 g rodekool
- 1 appel
- 75 g feta
- 100 g wortel julienne
- ½ citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- 2 eetlepels pompoenpitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 471 kcal
- Koolhydraten
- 42,3 g
- - waarvan suikers
- 13,4 g
- Vet
- 22,6 g
- - waarvan verzadigd
- 7,4 g
- Eiwit
- 19,5 g
- Vezels
- 9,4 g
- Zout
- 1,27 g
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens afkoelen.
Snijd de rodekool in dunne reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de feta in blokjes.
Meng de quinoa met de rodekool, appel, wortel en feta.
Pers de citroen uit. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper.
Meng de dressing door de salade en garneer met de pompoenpitten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
