Quinoa­salade met wortel en feta

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Quinoasalade met rode kool, wortel, appel en feta

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 80 g rodekool
  • 1 appel
  • 75 g feta
  • 100 g wortel julienne
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
471 kcal
Koolhydraten
42,3 g
- waarvan suikers
13,4 g
Vet
22,6 g
- waarvan verzadigd
7,4 g
Eiwit
19,5 g
Vezels
9,4 g
Zout
1,27 g

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens afkoelen.

Snijd de rodekool in dunne reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de feta in blokjes.

Meng de quinoa met de rodekool, appel, wortel en feta.

Pers de citroen uit. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper.

Meng de dressing door de salade en garneer met de pompoenpitten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes