Rijstpannetje met tempeh en tuinbonen

Bereiding

Verhit een beetje olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg hier de roerbakmix en dragon aan toe. Bak dit 5 minuten op hoog vuur.

Kook ondertussen water voor de rijst, voeg hier het bouillonblokje aan toe en kook deze zoals op de verpakking staat.

Voeg de tuinbonen toe aan de roerbakmix.

Bak in een aparte pan de blokjes tempeh in een beetje olijfolie in 4 minuten gaar.

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de helft van de schil.

Neem de pan met de roerbakmix en tuinbonen van het vuur, roer de citroenrasp en de zuivelspread door elkaar en voeg dit samen met de rijst toe.

Verdeel het mengsel over de borden en verdeel vervolgens ook de tempeh. Garneer met dungesneden bosuitjes.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 180 g blokjes tempeh ketjap
  • 200 g champignonroerbakmix
  • 250 g tuinbonen (uit diepvries)
  • 3 theelepels dragon
  • 100 g zilvervliesrijst
  • 350 ml natriumarme groentebouillon (van 1 tablet)
  • ½ citroen
  • 50 g zuivelspread light (met bieslook)
  • 1 bosui

Koolhydraten 63,7 g
waarvan suikers 11,7 g
Vet 33,1 g
waarvan verzadigd 6,6 g
Eiwit 34,1 g
Vezels 18,8 g
Groente 225 g
Kcal 724
Zout 1,9 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie