Foto rode bieten pannenkoeken  met nog wat bieslook en creme fraiche als topping

Bereiding

Meng de melk, ei, havermout, bakpoeder en de bietjes samen met wat peper in de keukenmachine tot een glad beslag.

Voeg de bieslook en kleine stukjes geitenkaas toe.

Mix een paar keer kort, de bieslook moet te zien blijven.

Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan.

Maak kleine pannenkoekjes in de pan en bak ze om en om in een minuut of 6 goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.

Gebruik eventueel nog wat bieslook en creme fraiche als topping

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 125 g havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 g voorgekookte bietjes
  • peper
  • 50 g geitenkaas (rol)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bieslook, gedroogd
  • 4 eetlepels crème fraîche

Koolhydraten 24,9 g
waarvan suikers 6,3 g
Vet 12 g
waarvan verzadigd 5,1 g
Eiwit 10,2 g
Vezels 3,7 g
Groente 50 g
Kcal 256
Zout 0,33 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.