Sinaas­appelcake met pecan­noten

Bereiding

Maak de sinaasappel goed schoon en rasp ¾ van de schil af of schil met de dunschiller en pureer de sinaasappelschillen en slagroom met de staafmixer tot een soort sinaasappelroom. 

Verwarm de margarine een beetje tot je het goed door het beslag kan mengen.

Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht 165 °C). 

Doe dan alle ingrediënten bij elkaar. Goed kloppen tot je een mooi egaal beslag hebt. 

Stort het beslag in cakevorm met bakpapier en bak ongeveer 30 - 40 minuten goudbruin. Na 20 minuten kan je er nog wat pecannoten op doen. 

Doe bij deze sinaasappelcake absoluut de gaarheidstest voor je hem definitief uit de oven haalt! Steek een houten satéprikker in het hart van je sinaasappelcake. De prikker moet er schoon weer uitkomen. Als er nog deeg aanplakt is je cake nog niet gaar en verleng je de baktijd met 5 à 10 minuten. Hij is na ongeveer 35 minuten gaar. 

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 3/4 sinaasappelschil (20 gram) 
  • 50 ml slagroom 
  • 45 g margarine 
  • 3 eieren 
  • 100 g volkorenbloem 
  • 50 g Griekse yoghurt 
  • snufje zout 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • snufje kaneel 
  • 40 g pecannoten (garneren) 

Koolhydraten 5,2 g
waarvan suikers 0,4 g
Vet 7,4 g
waarvan verzadigd 2,6 g
Eiwit 2,8 g
Vezels 0,8 g
Groente -
Kcal 99
Zout 0,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!