Snelle volkoren macaroni

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Snijd de chorizo in reepjes.

Breng water aan de kook voor de broccoli. Kook in 8 minuten beetgaar.

Schep de broccoli daarna uit de pan en leg opzij, giet het water niet af!

Kook de volkoren macaroni in het broccoli kookvocht in 8 minuten al dente (of gebruik een andere pan met water). Giet daarna het water af.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de chorizo samen met de ui krokant.

Schep een deel van de chorizo uit de pan en leg opzij. Voeg de broccoli en tomatenstukjes toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook. Breng eventueel verder op smaak met peper.

Serveer de volkoren macaroni met een flinke schep broccoli en chorizo in tomatensaus.

Garneer het gerecht met de overige chorizo.

Tip: Lekker met geraspte kaas.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 biologische ui 
  • 1 biologische broccoli 
  • 80 g biologische chorizo paprika 
  • 170 g biologische volkoren macaroni 
  • 200 ml biologische tomatenstukjes basilicum
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Koolhydraten 68,4 g
waarvan suikers 10,5 g
Vet 31,8 g
waarvan verzadigd 9,58 g
Eiwit 31,7 g
Vezels 16,2 g
Groente 420 g
Kcal 698
Zout 1,79 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.