Snert met doperwt

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en spoel de ringen grondig in een vergiet af onder de kraan. Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.

Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui, wortels en prei 2 minuten. Voeg daarna de knolselderij toe en bak even mee.

Schenk het water erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

Spoel de doperwten in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Verwarm enkele minuten mee.

Pureer de soep een beetje, zodat deze wat steviger wordt.

Snijd de rookworst in plakjes en verwarm kort met de soep mee. Serveer de soep in mooie kommen.

Tip: Ook lekker met spekjes erdoor.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 150 g wortels
  • ½ knolselderij
  • ½ groentebouillontablet, zoutarm
  • 200 g doperwten
  • ½ rookworst
  • 2 eetlepels bakolie
  • 500 ml water
  • peper naar smaak

Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 8 g
Vet 32 g
waarvan verzadigd 8 g
Eiwit 21 g
Vezels 22 g
Groente 300 g
Kcal 544
Zout 2,1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Foto: Snert met doperwt en rookworst