Spaghetti aglio e olio

Ingrediënten
- 200 g volkorenspaghetti, ongekookt
- 8 teentjes knoflook
- 40 g chilipepertjes, (4 stuks)
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 ml groentebouillon
- 10 hele tomaten
- 6 eetlepels peterselie, gehakt
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 326 kcal
- Koolhydraten
- 42,9 g
- - waarvan suikers
- 7 g
- Vet
- 11,3 g
- - waarvan verzadigd
- 1,8 g
- Eiwit
- 9,4 g
- Vezels
- 8,2 g
- Groente
- 190 g
- Zout
- 1,12 g
Bereiding
Kook 200 g vokorenspaghetti gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Pers 8 teentjes knoflook uit. Snij 4 chilipepertjes in ringen en verwijder de zaadjes.
Bak de knoflook en de chilipeper in 3 eetlepels olie ca. 3 minuten aan.
Blus af met 400 ml groentebouillon.
Snijd 10 tomaten in kleine blokjes en voeg met 6 eetlepels gehakte peterselie en de spaghetti door de saus.
Breng op smaak met peper en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
