Spaghetti aglio e olio

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 200 g volkorenspaghetti, ongekookt
  • 8 teentjes knoflook
  • 40 g chilipepertjes, (4 stuks)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 ml groentebouillon
  • 10 hele tomaten
  • 6 eetlepels peterselie, gehakt
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
326 kcal
Koolhydraten
42,9 g
- waarvan suikers
7 g
Vet
11,3 g
- waarvan verzadigd
1,8 g
Eiwit
9,4 g
Vezels
8,2 g
Groente
190 g
Zout
1,12 g

Bereiding

Kook 200 g vokorenspaghetti gaar volgens aanwijzing op de verpakking.

Pers 8 teentjes knoflook uit. Snij 4 chilipepertjes in ringen en verwijder de zaadjes.

Bak de knoflook en de chilipeper in 3 eetlepels olie ca. 3 minuten aan.

Blus af met 400 ml groentebouillon.

Snijd 10 tomaten in kleine blokjes en voeg met 6 eetlepels gehakte peterselie en de spaghetti door de saus.

Breng op smaak met peper en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes