Spaghetti met kipfilet, tomaat en rucola

Bereiding

Kook de spaghetti zoals op de verpakking gaar.

Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze goudbruin met vloeibare margarine.

Snijd ondertussen de champignons in kwarten, de paprika in blokjes, de bosuitjes in dunne ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes.

Bak de champignons en paprika in een grote wok en bak de bosuitjes de laatste twee minuten ook mee.

Voeg ten slotte de spinazie toe en bak mee tot deze is geslonken.

Doe de spaghetti en kipfilet erbij en voeg de 3 rauwe eieren toe. Roer het geheel goed door elkaar totdat de eieren volledig zijn gestold.

Garneer met wat rucola en de zongedroogde tomatenreepjes.

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • 400 g kipfilet
  • 240 g volkoren spaghetti
  • 400 gram spinazie
  • 75 g rucola
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 3 eieren
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Koolhydraten 49,2 g
waarvan suikers 8,2 g
Vet 14,2 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 44,4 g
Vezels 10,2 g
Groente 274 g
Kcal 523
Zout 1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.