Spaghetti pompoen


-
Hoofdgerecht, Koolhydraatarm
-
Bereidingstijd: 40 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Was en halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten (gebruik bijvoorbeeld een lepel). Bestrijk het snijvlak met olijfolie extra vierge.
Pak een ovenschaal en leg de pompoen met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Bak de pompoen in circa 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de prei in ringen en was grondig onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Voeg de prei toe en bak enkele minuten mee totdat de prei slinkt. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg na 5-10 minuten de slagroom en de helft van de geraspte kaas toe en roer totdat er een saus ontstaat. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghetti slierten. Schep de groenten in roomsaus in de pompoen en meng met de spaghetti slierten.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover en plaats nog 2 minuten in de voorverwarmde oven, zet eventueel de grillstand aan voor een krokante bovenlaag.
Tip: Ook erg lekker met een bolognesesaus.
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten