Speltrisotto met zalm

Bereiding

Maak de sjalot schoon en snipper deze. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Was de courgette, snijd in de lengte in 4 parten en snijd vervolgens in plakjes.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot. Voeg de spelt en de knolselderij toe en bak enkele minuten.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, roer goed en herhaal dit totdat de spelt gaar is en alle bouillon is verdampt.

Voeg de laatste 5 minuten de courgette toe.

Bestrijk de zalm met olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm op de huid kant totdat de garing tot halverwege de zalm komt. Laat de zalm stil liggen tijdens de garing.

Zet het vuur uit, keer de zalm om en laat kort doorgaren. Haal de zalm vervolgens uit de pan om te voorkomen dat het te ver doorgaart.

Was de citroen en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit.

Voeg de citroenrasp, citroensap en Parmezaanse kaas toe aan de risotto. Voeg peper toe naar smaak en meng alles goed door.

Schep de risotto op borden, plaats op zalm bovenop en garneer met blaadjes tijm.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • ½ knolselderij
  • 1 grote courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g spelt
  • 800 ml groentebouillon minder zout
  • 4 zalmfilets op huid
  • 1 citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • peper
  • 6 takjes tijm

Koolhydraten 67,5 g
waarvan suikers 3,9 g
Vet 21,7 g
waarvan verzadigd 5,8 g
Eiwit 37,5 g
Vezels 9,6 g
Groente 170 g
Kcal 637
Zout 0,71 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.