Sperziebonensalade

Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g champignons
- 250 g sperziebonen
- 50 g doperwten (diepvries)
- 100 g sugar snaps
- nootmuskaat
- 2 trostomaten
- 2 bosuitjes
- Sesamzaadjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 131 kcal
- Koolhydraten
- 11 g
- - waarvan suikers
- 3,8 g
- Vet
- 6,8 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 4,4 g
- Vezels
- 4,2 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,02 g
Bereiding
Pers de knoflook fijn en snijd de rode ui in ringen.
Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook en rode ui 3 minuten.
Snijd de champignons in kwarten. Voeg de sperziebonen, doperwten, sugar snaps en champignons toe en bak knapperig. Dit duurt ongeveer 5 a 6 minuten. Proef een sperzieboon om te kijken of deze al gaar zijn.
Strooi de nootmuskaat over het gerecht en roer goed door. Haal de wok van het vuur en doe de groenten in een saladeschaal.
Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg toe aan de groenten.
Snijd de bosuitjes in fijne stukjes en strooi dit ter garnering samen met de sesamzaadjes over de salade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
