Foto spinaziepannenkoeken belegd met hüttenkäse en avocadosalade

Bereiding

Halveer de avocado en verwijder de schil en de pit. Snijd in dunne plakjes.

Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en doe ze met de plakjes avocado en een kwart van de spinazie in een slakom.

Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de kom en eventueel wat peper.

Voeg in een blender het ei, bakmeel, melk, rest van de spinazie en een snufje zwarte peper toe en mix tot een glad beslag.

Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur, verwarm met 1 eetlepel en giet er een dun laagje beslag in en kantel de pan om het over het hele oppervlak uit te laten vloeien.

Bak de pannenkoeken 2 minuten aan één kant, of tot de onderkant goudbruin is, en leg ze op een stapel op een bord.

Beleg de pannenkoeken met hüttenkäse en de avocadosalade.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 g babyspinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 80 g zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml halfvolle melk
  • peper
  • 200 g hüttenkäse

Koolhydraten 19,9 g
waarvan suikers 5,7 g
Vet 13,8 g
waarvan verzadigd 3,3 g
Eiwit 12 g
Vezels 3,1 g
Groente 110 g
Kcal 259
Zout 0,84 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.