Sugar snaps met patinaak

Bereiding

Breng water aan de kook voor de sugar snaps.

Snijd de bovenste puntjes van de sugar snaps niet helemaal door en trek deze in de richting van de naad eraf zodat je de evt. draadjes of vezeltjes mee komen.

Kook de sugar snaps in 3-5 minuten beetgaar. Spoel daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Het is lekker als de peultjes nog knapperig zijn.

Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Was en schil de pastinaak en snijd klein.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui, courgette en pastinaak al omscheppend op een middelhoog vuur bruin en gaar (circa 5 minuten).

Voeg de laatste minuut de sugar snaps toe en verwarm mee. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm bakolie in een kleine koekenpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant op een middelhoog vuur. Houd de tartaartjes goed in de gaten want het is lekker als ze nog rosé van binnen zijn.

Serveer de tartaar met de groenten ernaast.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 150 g biologische sugar snaps 
  • 2 biologische uien 
  • 1 biologische courgette 
  • 250 g biologische pastinaak 
  • 2 biologische rundertartaar
  • 3 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 29,8 g
waarvan suikers 17,9 g
Vet 29,7 g
waarvan verzadigd 5,9 g
Eiwit 28,6 g
Vezels 10,6 g
Groente 450 g
Kcal 521
Zout 0,25 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.