Sugar snaps met pastinaak

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Sugar snaps met patinaak

Ingrediënten

  • 150 g sugar snaps
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 250 g pastinaak
  • 2 rundertartaar
  • 3 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
521 kcal
Koolhydraten
29,8 g
- waarvan suikers
17,9 g
Vet
29,7 g
- waarvan verzadigd
5,9 g
Eiwit
28,6 g
Vezels
10,6 g
Groente
450 g
Zout
0,25 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de sugar snaps.

Snijd de bovenste puntjes van de sugar snaps niet helemaal door en trek deze in de richting van de naad eraf zodat je de evt. draadjes of vezeltjes mee komen.

Kook de sugar snaps in 3-5 minuten beetgaar. Spoel daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Het is lekker als de peultjes nog knapperig zijn.

Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Was en schil de pastinaak en snijd klein.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui, courgette en pastinaak al omscheppend op een middelhoog vuur bruin en gaar (circa 5 minuten).

Voeg de laatste minuut de sugar snaps toe en verwarm mee. Breng op smaak met peper.

Verwarm bakolie in een kleine koekenpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant op een middelhoog vuur. Houd de tartaartjes goed in de gaten want het is lekker als ze nog rosé van binnen zijn.

Serveer de tartaar met de groenten ernaast.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes