Tabouleh

Bereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook (2,5 keer zoveel water als de bulghur). Kook de volkoren bulghur in 7 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat 10 minuten afgedekt staan.

Was de komkommer, tomaat, peterselie en munt. Snijd de komkommer en tomaat in hele kleine blokjes. Hak de verse peterselie en munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Doe de linzen in een zeef en spoel af onder de kraan.

Maak een dressing door de olijfolie extra vierge met citroensap, zout en (chili)peper los te kloppen. Meng de dressing met de tomaat, komkommer, bosui, peterselie en munt in een grote kom. Laat de smaken even intrekken.

Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snijd deze in kleine stukjes of reepjes.

Hussel de volkoren bulghur en linzen door de groenten. Garneer met de verse kruiden en grapefruit.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 130 g biologische bolkoren bulghur 
  • 1 biologische komkommer 
  • 2 biologische romatomaten
  • 5 g biologische verse platte peterselie 
  • 5 g biologische verse munt 
  • ½ bosje biologische bosui 
  • 400 g biologische linzen 
  • ½ biologische grapefruit
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 80,9 g
waarvan suikers 15,4 g
Vet 17,5 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 21,1 g
Vezels 17,9 g
Groente 250 g
Kcal 604
Zout 0,4 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.