Tabouleh

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 130 g volkoren bulghur
  • 1 komkommer
  • 2 romatomaten
  • 5 g verse platte peterselie
  • 5 g verse munt
  • ½ bosje bosui
  • 400 g linzen
  • ½ grapefruit
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroensap
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
604 kcal
Koolhydraten
80,9 g
- waarvan suikers
15,4 g
Vet
17,5 g
- waarvan verzadigd
2,5 g
Eiwit
21,1 g
Vezels
17,9 g
Groente
250 g
Zout
0,4 g

Bereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook (2,5 keer zoveel water als de bulghur). Kook de volkoren bulghur in 7 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat 10 minuten afgedekt staan.

Was de komkommer, tomaat, peterselie en munt. Snijd de komkommer en tomaat in hele kleine blokjes. Hak de verse peterselie en munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Doe de linzen in een zeef en spoel af onder de kraan.

Maak een dressing door de olijfolie extra vierge met citroensap en (chili)peper los te kloppen. Meng de dressing met de tomaat, komkommer, bosui, peterselie en munt in een grote kom. Laat de smaken even intrekken.

Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snijd deze in kleine stukjes of reepjes.

Hussel de volkoren bulghur en linzen door de groenten. Garneer met de verse kruiden en grapefruit.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes