Tosti met spinazie en feta

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Tosti met spinazie en feta

Ingrediënten

  • 2 volkoren boterhammen
  • 10 g margarine
  • 2 plakjes kalkoenfilet
  • 15 g verse spinazie
  • 10 g feta
  • 10 g pijnboompitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
364 kcal
Koolhydraten
29,5 g
Vet
18,8 g
- waarvan verzadigd
6,2 g
Eiwit
16,8 g
Vezels
5,1 g
Groente
15 g
Zout
1,69 g

Bereiding

Besmeer de sneetjes volkorenbrood met margarine.

Neem een volkoren boterham en leg hier de kalkoenfilet op.

Verdeel hier vervolgens de spinazie en de pijnboompitten over en verkruimel de feta erboven. 

Plaats de andere boterham erop en bak enkele minuten in een tosti-ijzer, contactgrill of pan.

Tip: Liever minder koolhydraten? Vervang dan het brood eens door een gebakken omelet, vul deze met de kipfilet, spinazie en feta en rol het geheel op.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes