Varkensspiesjes

Bereiding

Sla 4 varkensfiletlapjes (à 100 g) plat, bestrooi met peper en zout en snij in stukjes.

Verdeel 2 eetlepels bloem, 1 geklutst ei en 40 g verkruimelde cornflakes over drie platte borden. Wentel de stukjes vlees eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de cornflakes.

Snijd 2 rijpe mango’s en 1 ananas in blokjes. Steek afwisselend met de stukjes vlees op 24 tapasprikkers.

Meng 2 eetlepels olie met 3 eetlepels limoensap en 1 eetlepel geraspte kokos en breng op smaak met peper.

Besprenkel de spiesjes met de marinade en bak ca. 10 minuten (portiegewijs) rondom in een pan.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 400 g varkensfiletlapjes, rauw
  • peper    
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 middelgroot ei, geklutst    
  • 40 g cornflakes, naturel, verkruimeld    
  • 2 middelgrote mango’s    
  • 1 kleine ananas    
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 3 eetlepels limoensap    
  • 1 eetlepel kokosnoot, gedroogd, geraspt    

Koolhydraten 7,4 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 1,9 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 4,6 g
Vezels 0,8 g
Groenten -
Kcal 68
Zout 0,05 g