Barbecuespiesje met halloumi

Foto van de barbecue-spiesje met halloumi op een zwart bord
Ingrediënten
- 8 cherrytomaten
- 40 g courgette
- 100 g halloumi
- ½ rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 140 kcal
- Koolhydraten
- 2,8 g
- - waarvan suikers
- 2,5 g
- Vet
- 11,3 g
- - waarvan verzadigd
- 4,8 g
- Eiwit
- 6,3 g
- Vezels
- 1 g
- Groente
- 40 g
- Zout
- 0,75 g
Bereiding
Week de prikkers minstens 30 minuten in water zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Was de cherrytomaten en de courgette.
Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 2 cm. Halveer de ui, snijd de helft in 4 partjes en splits de partjes in 2 delen.
Pers de knoflookteen en meng met de olijfolie, Italiaanse kruiden en peper naar smaak.
Rijg de groenten en halloumi aan de spiezen, bestrijk met de kruidenolie en bak 5 minuten op de barbecue.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
