Varkensspiesjes

Bereiding

Sla 4 varkensfiletlapjes (à 100 g) plat, bestrooi met peper en zout en snij in stukjes.

Verdeel 2 eetlepels bloem, 1 geklutst ei en 40 g verkruimelde cornflakes over drie platte borden. Wentel de stukjes vlees eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de cornflakes.

Snijd 2 rijpe mango’s en 1 ananas in blokjes. Steek afwisselend met de stukjes vlees op 24 tapasprikkers.

Meng 2 eetlepels olie met 3 eetlepels limoensap en 1 eetlepel geraspte kokos en breng op smaak met peper.

Besprenkel de spiesjes met de marinade en bak ca. 10 minuten (portiegewijs) rondom in een pan.

Ingrediënten

  • 400 g varkensfiletlapjes, rauw
  • peper    
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 middelgroot ei, geklutst    
  • 40 g cornflakes, naturel, verkruimeld    
  • 2 middelgrote mango’s    
  • 1 kleine ananas    
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 3 eetlepels limoensap    
  • 1 eetlepel kokosnoot, gedroogd, geraspt    

Koolhydraten 7,4 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 1,9 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 4,6 g
Vezels 0,8 g
Groenten -
Kcal 68
Zout 0,05 g