Vega Pad Thai met paksoi

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook voor de noedels. Voeg de mie-noedels toe en kook gedurende 4 minuten. Roer af en toe goed om.

Giet de mie-noedels af in een vergiet en spoel af met koud water.

Schrap intussen de wortels en snijd in dunne lucifers.

Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snijd de paksoi klein. Houd daarbij het witte deel apart van de groene bladeren. Was alles grondig onder de kraan.

Verhit bakolie in een wok en roerbak de wortel en het witte deel van de paksoi gedurende 5 minuten.

Voeg de Pad Thai woksaus, het groene deel van de paksoi en de mie-noedels toe en verwarm alles nog 2-3 minuten. Pers de limoen uit boven de pan.

Breng water aan de kook voor de taugé. Doe de taugé in een vergiet en schenk het kokendhete water erover. Spoel direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.

Serveer de Pad Thai met de taugé en garneer met de pinda's.

Tip: De Pad Thai is ook erg lekker met bosui.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediƫnten

  • 170 g biologische volkoren mie noodles 
  • 300 g biologische wortel 
  • ½ biologische paksoi 
  • 30 ml biologische Pad Thai woksaus 
  • ½ biologische limoen 
  • 65 g biologische tauge 
  • 25 g biologische pinda's
  • 1 eetlepel bakolie 
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 69 g
waarvan suikers 13 g
Vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 19 g
Vezels 18 g
Groente 310 g
Kcal 552
Zout 0,9 g

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.