Kool­hydraat­arme groene curry

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Koolhydraatarme groene curry

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 courgette
  • 200 g sperziebonen
  • 40 g groene currypasta
  • 200 ml halfvolle melk
  • 200 g broccolirijst
  • 1 rode peper
  • sap van 1 limoen
  • paar takjes koriander

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
325 kcal
Koolhydraten
32 g
- waarvan suikers
13,6 g
Vet
12,6 g
- waarvan verzadigd
2,6 g
Eiwit
14,9 g
Vezels
12,6 g
Groente
350 g
Zout
0,43 g

Bereiding

Spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwten een beetje knapperig. Blijf ondertussen de pan regelmatig schudden.

Snijd de courgette in blokjes. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze.

Pak een grote wok en fruit hierin de groene currypasta kort aan. Voeg vervolgens de courgette en sperziebonen toe en bak 3 minuten mee.

Voeg nu ook de melk toe en breng al roerende aan de kook, laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg als laatste de broccolirijst toe en bak even mee.

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen.

Breng het gerecht op smaak met limoensap en garneer met wat verse koriander en rode peper.

Tip: Een ander koolhydraatarm recept met sperziebonen is 'Pittige sperziebonen met citroen en biefstuk'

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes