Pannenkoeken met blauwe bessen op een wit bord

Bereiding

Laat de blauwe bessen ontdooien.

Was de citroen en rasp de schil.

Meng het volkorenmeel, bakpoeder, citroenrasp, vanille aroma en de sojayoghurt tot een glad beslag. Voeg de blauwe bessen toe.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Doe een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.

Herhaal dit met de rest van het beslag.

Tip: Je kunt de pannenkoeken ook invriezen. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 40 g blauwe bessen (diepvries)
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 50 g volkorenmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 130 gr sojayoghurt ongezoet
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Koolhydraten 40,2 g
waarvan suikers 8,6 g
Vet 13,9 g
waarvan verzadigd 1,8 g
Eiwit 11,5 g
Vezels 6,2 g
Groenten 0 g
Kcal 349
Zout 1,22 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!