Vegan pannen­koeken met blauwe bessen

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Pannenkoeken met blauwe bessen op een wit bord

Ingrediënten

  • 40 g blauwe bessen (diepvries)
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 50 g volkorenmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 130 gr sojayoghurt ongezoet
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
349 kcal
Koolhydraten
40,2 g
- waarvan suikers
8,6 g
Vet
13,9 g
- waarvan verzadigd
1,8 g
Eiwit
11,5 g
Vezels
6,2 g
Groente
0 g
Zout
1,22 g

Bereiding

Laat de blauwe bessen ontdooien.

Was de citroen en rasp de schil.

Meng het volkorenmeel, bakpoeder, citroenrasp, vanille aroma en de sojayoghurt tot een glad beslag. Voeg de blauwe bessen toe.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Doe een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.

Herhaal dit met de rest van het beslag.

Tip: Je kunt de pannenkoeken ook invriezen. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes