Foto Venkel Shakshuka: eenpansgerecht met venkeltomatensaus en 4 gestolde eieren

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer deze. Verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes.

Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 minuten.

Voeg de venkel toe en bak deze nog 7 minuten op een laag vuur.

Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Wanneer je niet zo van pittig houdt, verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten.

Doe de peper en het venkelzaad samen met de tomatenblokjes bij het knoflook-ui-mengsel en laat dit 15 minuten stoven.

Maak 4 kuiltjes in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek vervolgens de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak gedurende 4 minuten tot de eieren gestold zijn.

Strooi de Italiaanse kruiden en wat peper over de shakshuka.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 venkelknol
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode peper
  • peper
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

Koolhydraten 11,6 g
waarvan suikers 10 g
Vet 15,3 g
waarvan verzadigd 3,9 g
Eiwit 16,2 g
Vezels 4,6 g
Groente 362 g
Kcal 258
Zout 0,45 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.