Venkelsoep

Bereiding

Snipper de ui en snijd de prei fijn.

Smelt de boter in een grote pan. Fruit hierin de ui en prei circa 3 minuten.

Maak de venkelknollen schoon en snijd ze fijn. Bak de venkel circa 6 minuten mee.

Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 2 minuten mee.

Voeg de melk en bouillon toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken.

Pureer de soep glad in de blender of met een staafmixer.

Breng op smaak met zout en peper.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 gram prei
  • 25 g roomboter
  • 2 flinke venkelknollen (300 gram)
  • 20 gram bloem
  • 125 ml halfvolle melk
  • 500 ml groentebouillon

Koolhydraten 11 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 4 g
Vezels 4 g
Groente 125 g
Kcal 121
Zout 1 g
per persoon

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!