Courgettesoep met venkel

Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 venkelknollen, in stukken
- 3 courgettes, in stukjes
- 1,5 l groentebouillon
- 2 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepel crème fraîche
- zout en peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 84 kcal
- Koolhydraten
- 7,5 g
- - waarvan suikers
- 6,1 g
- Vet
- 4,3 g
- - waarvan verzadigd
- 1,3 g
- Eiwit
- 2,8 g
- Vezels
- 2,5 g
- Groente
- 150 g
- Zout
- 2,16 g
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook in ca. 5 minuten glazig.
Voeg de venkel, twee derde van de courgettestukjes, de bouillon en het kerriepoeder toe en laat het geheel op zacht vuur met het deksel op de pan ca. 25 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer en roer de crème fraîche erdoorheen.
Voeg de rest van de courgettestukjes toe en warm deze nog even mee tot ze beetgaar zijn.
Serveer de soep (lauw)warm. Lekker met pompoencrackers met een plakje kipfilet of een beetje hummus.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
