Courgette­soep met venkel

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook in ca. 5 minuten glazig.

Voeg de venkel, twee derde van de courgettestukjes, de bouillon en het kerriepoeder toe en laat het geheel op zacht vuur met het deksel op de pan ca. 25 minuten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer en roer de crème fraîche erdoorheen.

Voeg de rest van de courgettestukjes toe en warm deze nog even mee tot ze beetgaar zijn.

Serveer de soep (lauw)warm. Lekker met pompoencrackers met een plakje kipfilet of een beetje hummus.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 venkelknollen, in stukken
  • 3 courgettes, in stukjes
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • zout en peper

Koolhydraten 7,5 g
waarvan suikers 6,1 g
Vet 4,3 g
waarvan verzadigd 1,3 g
Eiwit 2,8 g
Vezels 2,5 g
Groenten 150 g
Kcal 84
Zout 2,16 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!