Courgettesoep met venkel

Aantal personen
8 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 venkelknollen, in stukken
  • 3 courgettes, in stukjes
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • zout en peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
84 kcal
Koolhydraten
7,5 g
- waarvan suikers
6,1 g
Vet
4,3 g
- waarvan verzadigd
1,3 g
Eiwit
2,8 g
Vezels
2,5 g
Groente
150 g
Zout
2,16 g

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook in ca. 5 minuten glazig.

Voeg de venkel, twee derde van de courgettestukjes, de bouillon en het kerriepoeder toe en laat het geheel op zacht vuur met het deksel op de pan ca. 25 minuten pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer en roer de crème fraîche erdoorheen.

Voeg de rest van de courgettestukjes toe en warm deze nog even mee tot ze beetgaar zijn.

Serveer de soep (lauw)warm. Lekker met pompoencrackers met een plakje kipfilet of een beetje hummus.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes