Volkoren pita met halloumi en gegrilde groente

Bereiding

Was de aubergine en snijd in de lengte in dunne plakken. Was de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in plakken van ongeveer 4 cm. Was de winterpeen en rasp gof. Snijd de halloumi in plakken van 0,5 cm.

Verhit een gillpan of een contactgill. Bestrijk de aubergine en paprika met de olijfolie.

Grill de aubergine, paprika en de halloumi.

Maak een sausje van de yoghurt, ras el hanout en peper naar smaak.

Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of in een gillpan.

Snijd de broodjes voor de helft open. Bestrijk de binnenkant met wat saus. Vul de pita broodjes vervolgens met de aubergine, paprika, halloumi en de wortel.

Meng de overige geraspte wortel met 1 eetlepel saus en serveer bij de pita.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 1 winterpeen
  • 225 g halloumi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • peper
  • 4 volkoren pita’s

Koolhydraten 42,1 g
waarvan suikers 9,4 g
Vet 20,9 g
waarvan verzadigd 11,9 g
Eiwit 22,9 g
Vezels 10,6 g
Goente 170 g
Kcal 468
Zout 1,04 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.