Volkoren spaghetti met romige pompoensaus

Bereiding

Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook voor de pompoenstukjes. Kook in 10-15 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af en vang de bouillon op om de saus ermee te maken.

Pel de knoflook en rode ui en snijd klein. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en kurkuma 2 minuten op een middelhoog vuur.

Pureer de gekookte pompoen met de helft van het ui-mengsel in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg net zoveel groentebouillon toe totdat je een mooie, gladde saus krijgt.

Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente en giet vervolgens het water af. Bak de spekreepjes zonder olie krokant in een koekenpan.

Giet de pompoensaus bij de spaghetti in de pan. Bewaar wat rauwe spinazieblaadjes. Doe de rest van de spinazie bij de pompoensaus, zet het vuur hoog en verwarm nog 2 minuten.

Schep de pasta op de borden en garneer met de spekjes, het restant van het ui-mengsel en enkele rauwe spinazieblaadjes.

Tip: Lekker met stukjes verse paprika of wortel voor een extra 'bite'. Deze pasta combineert ook erg goed met geitenkaas.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • ½ biologische groentebouillontablet, zoutarm 
  • 400 g biologische butternut pompoen, gesneden 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 3 biologische rode uien
  • 1 theelepel biologische kurkuma 
  • 170 g biologische volkoren spaghetti 
  • 50 g biologische spekreepjes 
  • 100 g biologische babyspinazie
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 69 g
waarvan suikers 11 g
Vet 18 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 19 g
Vezels 11 g
Groente 350 g
Kcal 537
Zout 1,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.