Volkoren spaghetti met romige pompoensaus


-
Hoofdgerecht, Vlees
-
Bereidingstijd: 30 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook voor de pompoenstukjes. Kook in 10-15 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af en vang de bouillon op om de saus ermee te maken.
Pel de knoflook en rode ui en snijd klein. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en kurkuma 2 minuten op een middelhoog vuur.
Pureer de gekookte pompoen met de helft van het ui-mengsel in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg net zoveel groentebouillon toe totdat je een mooie, gladde saus krijgt.
Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente en giet vervolgens het water af. Bak de spekreepjes zonder olie krokant in een koekenpan.
Giet de pompoensaus bij de spaghetti in de pan. Bewaar wat rauwe spinazieblaadjes. Doe de rest van de spinazie bij de pompoensaus, zet het vuur hoog en verwarm nog 2 minuten.
Schep de pasta op de borden en garneer met de spekjes, het restant van het ui-mengsel en enkele rauwe spinazieblaadjes.
Tip: Lekker met stukjes verse paprika of wortel voor een extra 'bite'. Deze pasta combineert ook erg goed met geitenkaas.