Wortel-bietensoep

Ingrediënten
- 1 ui
- 250 g rode bieten, gekookt
- 200 g wortels
- 1 theelepel verse gember, geraspt
- 400 g tomatenstukjes
- ½ groentebouillontablet, zoutarm
- 2 theelepels komijnpoeder
- 90 g gorgonzola
- 40 g vegetable chips
- 1 el bakolie
- 400 ml water
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 556 kcal
- Koolhydraten
- 32 g
- - waarvan suikers
- 22 g
- Vet
- 39 g
- - waarvan verzadigd
- 13 g
- Eiwit
- 15 g
- Vezels
- 11 g
- Groente
- 450 g
- Zout
- 1,9 g
Bereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de gekookte rode bieten klein (bewaar een paar stukjes voor garnering). Schil de wortels en snijd klein. Schil en rasp de gember.
Verhit bakolie in een royale soeppan en fruit de ui, wortels en geraspte gember 2 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg de kleingesneden bieten, tomatenstukjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook. Temper dan het vuur en kook zachtjes 10-15 minuten totdat de wortels zacht zijn.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met komijnpoeder en peper.
Schep de soep in soepkommen, garneer met de overgebleven bietenblokjes en verbrokkel de gorgonzola erover. Garneer met de groentechips.
Tip: de soep is ook erg lekker met een snufje kaneelpoeder.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
