Wortel-bietensoep

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de gekookte rode bieten klein (bewaar een paar stukjes voor garnering). Schil de wortels en snijd klein. Schil en rasp de gember.

Verhit bakolie in een royale soeppan en fruit de ui, wortels en geraspte gember 2 minuten op een middelhoog vuur.

Voeg de kleingesneden bieten, tomatenstukjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook. Temper dan het vuur en kook zachtjes 10-15 minuten totdat de wortels zacht zijn.

Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met komijnpoeder en peper.

Schep de soep in soepkommen, garneer met de overgebleven bietenblokjes en verbrokkel de gorgonzola erover. Garneer met de groentechips.

Tip: de soep is ook erg lekker met een snufje kaneelpoeder.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 g rode bieten, gekookt
  • 200 g wortels
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 400 g tomatenstukjes
  • ½ groentebouillontablet, zoutarm
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 90 g gorgonzola
  • 40 g vegetable chips
  • 1 el bakolie
  • 400 ml water
  • peper naar smaak

Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 22 g
Vet 39 g
waarvan verzadigd 13 g
Eiwit 15 g
Vezels 11 g
Groente 450 g
Kcal 556
Zout 1,9 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!