Wortel-zoete aardappelsoep met cashewnoten

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de wortel, verwijder de uiteindes en snijd in stukjes. Snipper de ui. Schil de gember en snijd in stukjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de zoete aardappel, wortel en gember toe en bak kort mee.

Voeg de bouillon en de cashewnoten toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten met de deksel op de pan totdat alles gaar is.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper.

Schenk de soep in kommen en verkruimel de feta erboven.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 200 g zoete aardappel
  • 200 g wortel
  • 1 ui
  • 15 g verse gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 650 ml groentebouillon minder zout
  • 40 g cashewnoten
  • peper naar smaak
  • 50 g feta

Koolhydraten 36,7 g
waarvan suikers 13,1 g
Vet 20,4 g
waarvan verzadigd 5,8 g
Eiwit 11,3 g
Vezels 7,5 g
Groente 250 g
Kcal 391
Zout 1,21 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.