Zoete aardappelsalade met ansjovis
  • recipe icon Lunch, Vis
  • time icon Bereidingstijd: 20 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Snijd de zoete aardappel in blokjes, schillen hoeft niet, en kook in een laagje water gaar. Laat afkoelen.

Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Laat afkoelen.

Snijd de olijven doormidden.

Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.

Snijd de tomaten in dunne partjes.

Meng de ingrediënten voor de dressing in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een egale dressing.

Meng de bladsla met alle ingrediënten en meng goed door elkaar.

Schep de dressing erdoorheen.

Tip: ook lekker met verse koriander in plaats van peterselie.

Tip: voeg voor extra eiwitten wat gerookte makreel toe.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappel
  • 400 g sperziebonen
  • 40 g zwarte (kalamata) olijven
  • 1 blikje ansjovisfilets, 25 gram
  • 3 rijpe tomaten
  • 100 g gemengde bladsla
  • 100 g kikkererwten, gaar
  • Voor de basilicum-peterseliedressing:
  • handje verse basilicumblaadjes
  • handje verse peterselie
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • teentje knoflook

Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 10,5 g
Vet 13,4 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 8,5 g
Vezels 10,3 g
Groente 300 g
Kcal 315
Zout 1,6 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.