Zwarte bonensalade met avocado

Bereiding

Dop de sperziebonen en halveer ze.

Breng water aan de kook en kook de sperziebonen 10 minuten.

Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel schoon. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.

Meng de sperziebonen met de zwarte bonnen, avocado, komijn, peper, blaadjes koriander, chilivlokken en het sap van de limoen.

Wil je er een complete maaltijd van maken? Dit recept is ook lekker met de gevulde zoete aardappel met oesterzwam.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen
  • 265 g zwarte bonen
  • 1 avocado
  • 1 theelepel komijn
  • peper naar smaak
  • 5 g verse koriander
  • snufje chilivlokken
  • ½ limoen

Koolhydraten 24 g
waarvan suikers 3,2 g
Vet 18,6 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 15,7 g
Vezels 18,5 g
Groente 215 g
Kcal 361
Zout 0,35 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.