De missie van Monique: zoveel mogelijk onderzoek mogelijk maken

Monique Bijl is collecteleider in Rotterdam en deelnemer van de DiaBeatit Run. Om nieuwe collectanten te werven gebruikt ze diverse kanalen.

Zoveel mogelijk onderzoek mogelijk maken

‘Ik ben gaan collecteren voor het Diabetes Fonds omdat ik zoveel mogelijk onderzoek mogelijk wil maken. Mijn zoon Kian heeft diabetes type 1. Dat heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Ik ben zelf verzorgende in de thuiszorg en tijdens mijn opleiding had ik al geleerd over diabetes, maar je realiseert je pas echt wat het inhoudt als je er zelf mee te maken krijgt.

Nieuwe collectanten werven

Als collecteleider probeer ik ook om nieuwe collectanten te werven. Daarvoor zet ik onder meer mijn Facebookpagina in, maar ik heb niet zo’n heel groot sociaal netwerk. Vandaar dat ik het ook probeer met posters en briefjes in supermarkten. In een grote stad als Rotterdam is het best moeilijk om mensen betrokken te krijgen, maar ik blijf het proberen. Het is zo belangrijk dat er geld komt voor onderzoek!

Kansen grijpen voor onderzoek

Naast mijn activiteiten voor de collecte werf ik ook sponsors voor de DiaBeatit Run, waar ik aankomend september voor de 5e keer aan meedoe. Het valt me steeds weer op hoeveel misverstanden er nog zijn over diabetes. Bijvoorbeeld dat je kind er wel weer overheen groeit. Terwijl het een chronische ziekte is! Het is goed dat ik in gesprekken met mensen kan uitleggen hoe het zit. Als moeder zorg je zo goed mogelijk voor je kind en als ik iets kan doen om onderzoek naar diabetes te bevorderen, dan grijp ik die kans met beide handen aan.’

Bekijk Moniques pagina op Diabeatitrun.nl

Help met de collecte!

Dit jaar collecteren we van 29 oktober t/m 3 november. Help je ook mee?