Bijeenkomst diabetes type 1 na afloop

Op dinsdagavond 4 oktober ben je van harte welkom op de diabetes type 1-bijeenkomst van het Diabetes Fonds. Deze avond vertellen onderzoekers over hun onderzoek en na afloop gaan zij graag met jou in gesprek.

In het LUMC nemen onderzoekers je mee in hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1. Ook word je bijgepraat over de laatste stand van zaken van het Diabetes Fonds. 

Wat kan je verwachten?

Dr. Femke Rutters spreker tijdens bijeenkomst

Dr. Femke Rutters

Dr. Femke Rutters (Amsterdam UMC) onderzoekt de rol van slaap op de bloedsuiker. Is er een verband tussen de hoeveelheid slaap en de bloedsuiker bij mensen met diabetes type 1? En wat voor invloed heeft slaapkwaliteit (dus hoe goed je slaapt) op je bloedsuiker? Dr. Femke Rutters vertelt je alles over slaap bij diabetes.

 

Dr. Giesje Nefs spreker tijdens bijeenkomst

Dr. Giesje Nefs

Dr. Giesje Nefs werkt als psycholoog en onderzoeker bij Diabeter, Tilburg University en Radboudumc. In de gezondheidszorg gaat het steeds vaker over gendersensitieve zorg. Dat is zorg die rekening houdt met verschillen in de behoeften en verwachtingen tussen mensen. Bijvoorbeeld mannen en vrouwen. In hoeverre sluit gendersensitieve zorg aan bij hoe jongeren hun diabetes type 1 beleven? Dr. Giesje Nefs vertelt je meer over onderzoek naar de rol van gender bij diabetes bij type 1. 
Daarna kan de zaal hierover meepraten in een vraag- en antwoordgesprek.

En dan is het tijd voor jou! Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met onderzoekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds. Stel vooral vragen! 

Waar en wanneer?

De diabetes type 1- bijeenkomst is op dinsdagavond 4 oktober in het Leids Universitair Medisch Centrum. Het LUMC ligt vijf minuten lopen van het Centraal Station, en is ook met de auto goed bereikbaar.
Adres: Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden

Inschrijven is gratis! Hiermee bevestig je jouw komst en houden we een plekje voor je gereserveerd (maximaal 2 personen per inschrijving). Heb je nog vragen over de avond? Stuur een e-mail naar event@diabetesfonds.nl.

Programma

  • 18.15 uur – 18.45 uur: Inloop met een soepje en een broodje
  • 18:45 uur: Zaal open
  • 19:00 uur – 20:30 uur: Bijeenkomst in collegezaal 1
  • 20:30 uur – 22:00 uur: In gesprek met de onderzoekers, medewerkers van het Diabetes Fonds en elkaar, onder het genot van een drankje

Aanmelden

Tijdens de bijeenkomst in het LUMC maken we video-opnames die we later gebruiken in communicatie-uitingen. Wanneer je bezwaar hebt kun je dit aan ons doorgeven.

Nog vragen over onze diabetes type 1- bijeenkomsten? Mail ze naar event@diabetesfonds.nl.

Kun je niet op 4 oktober?

Geen probleem! Geef dit aan op het aanmeldingsformulier van de bijeenkomst en je ontvangt een aantal dagen na de bijeenkomst de opname in je mailbox.