Preventie­Consult gebruiks­vriende­lijker maken

Gebruikers van het PreventieConsult vinden het programma te moeilijk en soms onduidelijk. Onderzoekers bekijken hoe ze het programma gebruiksvriendelijker kunnen maken.

Het PreventieConsult is ontwikkeld door het Diabetes Fonds, de Hartstichting en de Nierstichting om mensen met een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten en nierfalen op te sporen. Op de websites www.testuwrisico.nl en www.testuwleefstijl.nl kunnen mensen vragen beantwoorden over hun leefstijl.

Te ingewikkeld

Gebruikers hebben laten weten dat de modules te moeilijk zijn. Hierdoor is de impact van het programma op beslissingen en gedrag van de gebruiker beperkt. De onderzoekers gaan onderzoeken hoe ze de modules gebruiksvriendelijker kunnen maken.

De onderzoekers gaan de komende periode uitzoeken hoe de informatie in het PreventieConsult het beste gecommuniceerd kan worden. Ze onderzoeken hoe de combinatie van tekst en figuren kan bijdrage aan een betere verwerking van informatie. En of dit de aandacht verbetert en of de informatie beter geïnterpreteerd wordt.

Gebruiksvriendelijker

Als duidelijk is wat de beste manier is van communiceren en welke manier leidt tot gedragsverandering, dan wordt het PreventieConsult daarop aangepast.

Jouw bijdrage heeft zin

Maak meer onderzoek naar diabetes mogelijk.