8 JUN. 2020

Vandaag start de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. Ruim 50.000 mensen hebben zich inmiddels aangemeld en gaan de uitdaging aan.

Het doel van de jaarlijkse campagne: 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Deelnemers krijgen ondersteuning in de vorm van een digitaal magazine met gezonde recepten, inspiratie via e-mail en handige tips via social media.

10.000 suikerklontjes per jaar

Dat we onze suikerinname beperken is hard nodig, want ruim 60 procent van de Nederlandse volwassenen krijgt iedere dag te veel vrije suikers binnen. In totaal consumeren we 28 suikerklontjes per dag. Dit komt neer op meer dan 10.000 suikerklontjes per jaar.

Een te hoge suikerinname kan leiden tot overgewicht en daardoor zelfs tot diabetes type 2. Op dit moment heeft meer dan de helft van de volwassenen in Nederland overgewicht en meer dan 1 miljoen mensen hebben diabetes type 2.

Gezond leven juist nu belangrijk

Mensen met ernstig overgewicht en een deel van de mensen met diabetes hebben een hoger risico om ernstig ziek te worden van een besmetting met het coronavirus. Daarom is een gezonde leefstijl juist nu van groot belang.

Dankzij de Nationale Suiker Challenge kunnen mensen thuis op een leuke en laagdrempelige manier aan de slag met gezonde voeding. Inschrijven is gratis en kan nog zo lang de campagne loopt. Na inschrijving kun je direct het Suiker Challenge Magazine downloaden.

De Nationale Suiker Challenge duurt tot en met zondag 14 juni 2020.