Aardbeien­gries­meel­pudding met pistache­pesto

Bereiding

Snij 1/2 vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Rasp de schil van 1 biologische citroen en pers de citroen uit.

Breng 400 ml halfvolle melk, 1 theelepel citroenschil,  het vanillestokje en de merg hieruit aan de kook.

Voeg al roerend 3 eetlepels (spelt)griesmeel toe en laat af en toe roerend op een laag vuur ca. 10 minuten wellen. Laat de griesmeel iets afkoelen.

Pureer 250 g aardbeien grof. Pureer hierbij ook 1 eetlepel gepelde pistachenoten en wat citroenschil en -sap.

Roer 1 eidooier door de gries. Schep het aardbeienmengsel er kort door en verdeel over twee glazen.

Zet ca. 30 minuten in de koelkast. Garneer met de pistachepesto en serveer.

Ingrediënten

  • 1/2 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 3 eetlepels (spelt)griesmeel, ongekookt
  • 250 g aardbeien
  • 15 g pistachenoten, gepeld
  • 1 eidooier

Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 8,6 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 6,3 g
Vezels 1,5 g
Groenten 0 g
Kcal 131
Zout 0,2 g