Aardbeien­gries­meel­pudding met pistache­pesto

Bereiding

Snij 1/2 vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Rasp de schil van 1 biologische citroen en pers de citroen uit.

Breng 400 ml halfvolle melk, 1 theelepel citroenschil,  het vanillestokje en de merg hieruit aan de kook.

Voeg al roerend 3 eetlepels (spelt)griesmeel toe en laat af en toe roerend op een laag vuur ca. 10 minuten wellen. Laat de griesmeel iets afkoelen.

Pureer 250 g aardbeien met 1 eetlepel suikervrije limonadesiroop grof. Pureer hierbij tevens 1 eetlepel gepelde pistachenoten samen met wat citroenschil en -sap.

Roer 1 eidooier door de gries. Schep het aardbeienmengsel er kort door en verdeel over twee glazen.

Zet ca. 30 minuten in de koelkast. Garneer met de pistachepesto en serveer.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 1/2 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 3 eetlepels (spelt)griesmeel, ongekookt
  • 250 g aardbeien
  • 1 eetlepel suikervrije limonadesiroop
  • 15 g pistachenoten, gepeld
  • 1 eidooier

Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 8,6 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 6,3 g
Vezels 1,5 g
Groenten 0 g
Kcal 131
Zout 0,2 g