Appeltaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een kom en mix deze 2 minuten met een mixer op de hoogste stand luchtig.

Voeg de kwark en kaneel toe, mix nog 2 minuten op de hoogste stand.

Voeg vervolgens het bakpoeder, kokosmeel en amandelmeel toe aan het beslag. Doe dit langzaam zodat je geen klontjes krijgt.

Schil eventueel de appels en snijd in kleine blokjes, snijd een halve appel in dunne partjes voor de decoratie op de bovenkant. Hak de pecannoten grof.

Schep de appelblokjes en pecannoten voorzichtig door het beslag heen en schep het in de met bakpapier bekleedde taartvorm.

Let op: het deeg is heel dik en plakkerig, dit hoort zo.

Decoreer de bovenkant van de taart met de overgebleven appelpartjes.

Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de taart voorzichtig uit de vorm en snijd in 16 dunne puntjes.

Dit recept is geschikt om af en toe als extraatje te nemen, maar behoort niet dagelijks tot een gezond voedingspatroon. Eet dit gerecht dus met mate.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 400 g kwark
  • 4 eetlepels kaneel
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 150 g kokosmeel
  • 300 g amandelmeel
  • 5 appels
  • 100 g pecannoten

Koolhydraten 12,5 g
waarvan suikers 8,5 g
Vet 16,4 g
waarvan verzadigd 2,9 g
Eiwit 11,1 g
Vezels 3,1 g
Groente 0 g
Kcal 244
Zout 0,33 g