Appeltaart

Ingrediënten
- 5 eieren
- 400 g kwark
- 4 eetlepels kaneel
- 2 zakjes bakpoeder
- 150 g kokosmeel
- 300 g amandelmeel
- 5 appels
- 100 g pecannoten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 244 kcal
- Koolhydraten
- 12,5 g
- - waarvan suikers
- 8,5 g
- Vet
- 16,4 g
- - waarvan verzadigd
- 2,9 g
- Eiwit
- 11,1 g
- Vezels
- 3,1 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,33 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de eieren in een kom en mix deze 2 minuten met een mixer op de hoogste stand luchtig.
Voeg de kwark en kaneel toe, mix nog 2 minuten op de hoogste stand.
Voeg vervolgens het bakpoeder, kokosmeel en amandelmeel toe aan het beslag. Doe dit langzaam zodat je geen klontjes krijgt.
Schil eventueel de appels en snijd in kleine blokjes, snijd een halve appel in dunne partjes voor de decoratie op de bovenkant. Hak de pecannoten grof.
Schep de appelblokjes en pecannoten voorzichtig door het beslag heen en schep het in de met bakpapier bekleedde taartvorm.
Let op: het deeg is heel dik en plakkerig, dit hoort zo.
Decoreer de bovenkant van de taart met de overgebleven appelpartjes.
Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de taart voorzichtig uit de vorm en snijd in 16 dunne puntjes.
Dit recept is geschikt om af en toe als extraatje te nemen, maar behoort niet dagelijks tot een gezond voedingspatroon. Eet dit gerecht dus met mate.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
