Aubergine­lasagne

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Auberginelasagne

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 400 g spinazie
  • 1 liter tomaten passata
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 350 g ricotta
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • handje verse basilicum
  • 2 + 1 theelepels oregano
  • peper
  • olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
545 kcal
Koolhydraten
29,6 g
- waarvan suikers
26,3 g
Vet
35,5 g
- waarvan verzadigd
12,8 g
Eiwit
21,2 g
Vezels
11,9 g
Groente
350 g
Zout
1,3 g

Bereiding

Snijd de aubergines in plakken van 0,5 cm. Hak 1 teentje knoflook grof. Meng een scheut olijfolie met de gehakte knoflook, 1 theelepel oregano en wat peper in een kommetje.

Verhit de grillpan en bestrijk ondertussen de aubergineplakken met het oliemengsel.

Grill de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en leg ze vervolgens op een keukenpapiertje (of theedoek) om uit te lekken.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Hak ondertussen de overige 2 knoflookteentjes, pel en snipper de ui fijn. Snijd naar wens ook een halve rode peper (zonder de zaadjes).

Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin de knoflook, de ui en eventueel de rode peper. Voeg na 2 minuten de tomaten passata toe en hand voor hand ook de spinazie.

Breng op smaak met peper, oregano en de verse basilicum. Laat het 10 minuten pruttelen.

Meng ondertussen de ricotta met de Parmezaanse kaas goed door elkaar.

Pak een grote ovenschaal en begin met een laagje van de tomatensaus.

Verdeel de aubergineplakken hierover en besmeer deze met wat van het ricotta mengsel. Herhaal deze stappen tot alles op is. Eindig met het ricottamengsel.

Verdeel nog wat Parmezaanse kaas over de ovenschaal en bak de lasagne 15 minuten in de oven.

Lekker met wat brood!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes