Aubergine­pizza met olijvenspin

Aantal personen
16 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Auberginepizza met olijvenspin

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 50 g tomatenpuree
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • peper naar smaak
  • 25 g geraspte kaas 30+
  • 45 g zwarte olijven
  • ½ eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
19 kcal
Koolhydraten
1,4 g
- waarvan suikers
1 g
Vet
1 g
- waarvan verzadigd
0,3 g
Eiwit
0,9 g
Vezels
0,7 g
Groente
15 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en besmeer met de tomatenpuree.

Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kruid met de Provençaalse kruiden en peper. Verdeel de geraspte kaas over de aubergine plakken.

Halveer de olijven in de lengte. Snijd 1 helft in dunne plakjes. Plaats de halve olijf op de aubergine, als het lichaam van de spin. Maak 6 pootjes van de plakjes olijf. Herhaal dit bij alle aubergineplakken.

Bestrijk met wat olijfolie en bak 15 minuten in de oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes