Biefstuk met groenten

Ingrediënten
- 200 g biefstuk
- 250 g regenboogpeen
- 250 g pastinaak
- 2 rode uien
- 2 theelepels paprikapoeder
- 150 g cavolo nero, gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel bakolie
- (chili)peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 510 kcal
- Koolhydraten
- 28 g
- - waarvan suikers
- 14 g
- Vet
- 27 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 31 g
- Vezels
- 14 g
- Groente
- 375 g
- Zout
- 0,3 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de biefstuk uit de verpakking, dep droog en laat rusten op kamertemperatuur.
Schrap de wortels en pastinaak en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe alles in een kom en meng met olijfolie, paprikapoeder en (chili)peper.
Spreid alles uit over de bakplaat en rooster de groenten in circa 20-25 minuten beetgaar in de voorverwarmde oven.
Doe de gesneden cavolo nero in een kom, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper.
Hussel alles goed door elkaar en leg het halverwege de baktijd op de bakplaat bij de andere groenten. Rooster in 10 minuten crispy (pas op dat het blad niet verbrandt).
Bestrooi de biefstuk met peper. Verhit bakolie in een kleine koekenpan en schroei het vlees op een hoog vuur dicht.
Zet het vuur lager en bak circa 2-3 minuten per kant (‘medium’). Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren.
Neem de biefstuk uit de pan, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten op een (warm) bord rusten
Serveer de biefstuk met de geroosterde herfstgroenten ernaast.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
