Gepofte zoete aardappel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Was de zoete aardappels en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat en prik wat gaatjes in de aardappels met een vork.

Bak ze 60 minuten in de oven. De aardappels zijn gaar wanneer je er gemakkelijk in kunt prikken.

Schil en snipper ondertussen de rode ui. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.

Doe de helft van de rode ui en het vruchtvlees van de avocado in een kom en prak fijn tot een gladde guacamole.

Doe het gehakt in een koekenpan en bak het rul, voeg halverwege de rest van de rode ui toe.

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg de paprikablokjes samen met de maïs toe aan het gehakt.

Haal de aardappels uit de oven, snijd ze open en vul met het gehaktmengsel. Maak af met een grote lepel guacamole.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 200 g rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • klein blikje mais (á 140 g)

Koolhydraten 43,6 g
waarvan suikers 17,1 g
Vet 35,7 g
waarvan verzadigd 9,3 g
Eiwit 25,1 g
Vezels 11,5 g
Groente 250 g
Kcal 620
Zout 0,66 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.