Bloemkool­couscous met noten-rozijnen­crumble

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Was de kikkererwten onder de kraan in een zeef en dep vervolgens droog met keukenpapier.

Doe de pompoen, kikkererwten en ui in een kom. Knijp de knoflook erboven uit en besprenkel met olijfolie extra vierge.

Breng op smaak met de helft van de ras el hanout.

Spreid alles uit op de bakplaat en rooster circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Heb je een glutenallergie?

Spoel dan eerst de rozijnen en noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Wel de rozijnen in een kommetje met lauw water. Giet na 5 minuten het water af.

Hak de noten samen met de rozijnen en verse peterselie grof.

Verwarm de noten-rozijnencrumble in een koekenpan en breng op smaak met de rest van de ras el hanout, zout en peper.

Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool en snijd klein.

Maal de bloemkool fijn in je keukenmachine (of gebruik een rasp). Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op couscous.

Roerbak de bloemkool 2 minuten in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de bloemkoolcouscous met de geroosterde pompoen en noten-rozijnencrumble.

Tip: Ook erg lekker met verse abrikozen of pruimen. Of kaneelpoeder.

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische rode uien 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 100 g biologische kikkererwten 
  • 400 g biologische pompoen, gesneden 
  • 2 theelepels biologische Ras el hanout 
  • 25 g biologische rozijnen 
  • 50 g biologische hazelnoten 
  • 5 g biologische verse peterselie 
  • ½ biologische bloemkool
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 35,8 g
waarvan suikers 20,3 g
Vet 26,7 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 15,4 g
Vezels 16,2 g
Groente 475 g
Kcal 553
Zout 0,21 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.