Bloemkoolcurry met kikkererwten

Ingrediënten
- 600 g bloemkool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groot blik kikkererwten
- 400 g tomatenblokjes
- 400 ml (plantaardige) kookroom
- 2 eetlepels gele currypasta
- limoen
- handje verse koriander
- peper
- olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 398 kcal
- Koolhydraten
- 29,8 g
- - waarvan suikers
- 14,6 g
- Vet
- 22,9 g
- - waarvan verzadigd
- 13,5 g
- Eiwit
- 12,7 g
- Vezels
- 11,4 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,82 g
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de currypasta toe en verhit dit kort mee.
Voeg ook de tomatenblokjes en kookroom toe en roer het geheel goed door elkaar.
Voeg de bloemkool en kikkererwten toe en laat het geheel zo’n 15 minuten op laag vuur pruttelen tot de bloemkool beetgaar is.
Breng het gerecht op smaak met een beetje peper en limoensap. Garneer met wat verse koriander.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
